Max Strength Manuka Honey

1000 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral 33% off
Mānuka honey
1000 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral

176,50 zł Było 265,00 zł

640 MGO Miód Manuka 500 g - Monofloral 33% off
Mānuka honey
640 MGO Miód Manuka 500 g - Monofloral

212,00 zł Było 318,00 zł

1300 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral 33% off
Mānuka honey
1300 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral

310,00 zł Było 465,00 zł

740 MGO Miód Manuka 500 g - Monofloral 33% off
Mānuka honey
740 MGO Miód Manuka 500 g - Monofloral

240,00 zł Było 360,00 zł

1200 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral 33% off
Mānuka honey
1200 MGO Miód Manuka 250 g - Monofloral

266,50 zł Było 400,00 zł

Co jest wyjątkowego wMiodzie Manuka?

Jak spożywanie Miodu Manuka wpływa na organizm?


Miód Manuka Doctor ma wiele korzyści zdrowotnych. Możesz używać go, aby złagodzić objawy kaszlu i przeziębienia. Wspomaga Twój układ odpornościowy. Wpływa także korzystnie na zdrowie jelit.

Przeczytaj nasz poradnik, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak Manuka może ci pomóc.

Manuka Doctor – kim jesteśmy?


Manuka Doctor jest rodzinną firmą z siedzibą w Auckland w Nowej Zelandii. Jesteśmy największym eksporterem prawdziwego Miodu Manuka z Nowej Zelandii, a marka Manuka Doctor jest sprzedawana na całym świecie.

Jesteśmy dumni z bycia w pełni lokalną firmą, do której należy 60 000 uli na Wyspie Północnej i Wyspie Południowej na powierzchni ponad 11 000 hektarów.

To oznacza, że możemy prześledzić dokładnie każdą partię miodu i zlokalizować ul, w którym powstała.

Po testach laboratoryjnych, potwierdzających pochodzenie i stężenie, pakujemy każdy słoiczek miodu w Nowej Zelandii, zanim wyślemy go do Europy.

Nazywamy to unikalnym łańcuchem dostaw, zaufanym i dającym się prześledzić. Dowiedz się więcej, o tym, skąd pochodzi Miód Manuka tutaj.

Co oznacza MGO na słoiczkach Miodu Manuka?


Stężenie miodu Manuka mierzy się za pomocą systemu klasyfikacji MGO (metyloglioksalu).

Według naukowców zmierzenie zawartości MGO to najlepszy sposób na ustalenie właściwości przeciwbakteryjnych miodu.

Zatem im wyższa liczba, tym więcej właściwości zabijających bakterie będzie miał Twój miód.

Tutaj możesz zobaczyć nasze aktualne oferty specjalne.

Co to jest miód wielo- i jednokwiatowy?


Zgodnie z prawem Nowej Zelandii istnieją dwie klasyfikacje Miodu Manuka.

WIELOKWIATOWY Miód Manuka oznacza, że pszczoły odwiedziły krzak manuka, a także inne kwiaty w pobliżu ula, aby wyprodukować miód. Aby miód został sklasyfikowany jako wielokwiatowy, musi zawierać „w całości lub głównie” nektar manuka oprócz innych rodzajów nektaru. Poza tym musi spełniać cztery kryteria (markery) i przejść test pyłku.

JEDNOKWIATOWY Miód Manuka produkowany jest przez pszczoły, które zbierają nektar głównie z krzewu manuka. Aby miód mógł zostać nazwany jednokwiatowym, musi spełniać wyższe kryteria w dwóch z czterech markerów i przejść test pyłku. Niektóre partie jednokwiatowego miodu Manuka z najbardziej odległych regionów Nowej Zelandii mogą mieć stężenie MGO 1000 lub wyższe